sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Vierailulla Reelissä

Vantaan työllisyyspalveluissa kuntouttavan työtoiminnan työpisteellä Reelissä osaamisen tunnistamiseen on hyvä tahtotila. Vierailin Reelin pesulapalveluissa Keskupuiston ammattiopiston opettajan Mervi Rantasen kanssa 7.9.2017. Reeli sijaitsee Koivukylän kierrätyskeskuksen yhteydessä ja toimii ammattimaisen pesulan tavoin. Pesulassa pestään ja huolletaan Vantaan päiväkotien tekstiilit sekä Vantaan valmennustalojen remonttityöntekijöiden pyykit.

Työvalmentaja Anja Brander on listannut pesulapalveluiden työtehtäviä ja toimitilahuoltajien ammatillinen erityisopettaja Mervi Rantanen vertailee työtehtäviä tutkinnon perusteisiin. Valtakunnallisen osaamistodistuksen mukainen oppimisympäristön tunnistamisraportti on tehty jo hyvissä ajoin. Pesulan puolelta ei osaamistodistuksia ole vielä tehty, mutta varmaankin aivan pian niitä päästään tekemään.
 
Seuraavien tutkinnonosien työtehtäviä voidaan Reelissä oppia:
- Tekstiilien huoltopalvelut
- Tekstiilien huoltopalveluiden toteuttaminen
- Tekstiili- ja vaatetusalan perustehtävissä toimiminen
- Vaatteiden ja tekstiilien huolto

Reelissä on into tehdä oikeaa työtä ja Anja kertookin, että on hienoa seurata, miten asiakkaiden oma ammattiylpeys työtä tehdessä kehittyy. Kun työvaatteet vedetään päälle, niin huonoa jälkeä ei päästetä käsien läpi menemään. Osaamisen tunnistamisen dokumentoinnin kautta asiakkailla on mahdollisuus päästä elämässään eteenpäin.


                                                    Työvalmentaja Anja Brander, Reeli

Syysterkuin,

Marjut

Keskuspuiston ammattiopiston hankkeita voitte muuten seurata Instagramissa nimellä: @hankehurrikaanit

Ei kommentteja: