tiistai 16. syyskuuta 2014

Vantaan Valo

Vantaan Valossa, Minkkitiellä Korsossa, olen vieraillut useampaan otteeseen syksyn (2014) mittaan, mutta en ole ennättänyt bloggamaan. Valossa on opinnollistamista mietitty ja valmisteltu jo pidempään, joten nyt päästiin ryminällä liikkeelle. Osa pajaohjaajista olikin jo tuttuja Uralle-hankkeen opinnollistamiskoulutuksista.

Koppi-hankkeen Ira Mattila ja kehittämispäällikkö Ritva Joutsenlahti Vantaa Valosta toimivat koordinaattoreina. Opinnollistettavia työpajoja ovat:
- Valon keittiö
- Laitoshuolto
- Visakoivu
- Topparoikka

Keittiöstä oli helppo aloittaa. Pajaohjaaja Jari Kiviranta kertoi keittiön toiminnasta ja teimme työanalyysin saman tien. Kokin perustutkinnosta voidaan opinnollistaa majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen. Valon keittiö valmistaa päivittäin lounaan asiakastyöntekijöille, tarjoaa aamu- ja päiväkahvit sekä hoitaa kahvituksia kokouksiin. Ammatillisesti kiinnitin huomiota hygieniapassin suorittamiseen, työntekijöiden salmonella-todistukseen sekä asianmukaiseen työasuun ja keittiökenkiin. Nämä asiat olivatkin melko hyvällä mallilla.

Lehtori Tuula Mikkolan kanssa siirryimme Visakoivuun tapaamaan Ako Ahmadia, joka kertoi meille puupajan töistä. Pintakäsittely-alan perustutkinnosta puupintojen käsittelyt-tutkinnon osa voidaan suorittaa Visakoivussa, jossa kunnostetaan mm. Vantaan päiväkotien kalusteita.

Sen jälkeen siirryimme Topparoikkaan ja perehdyimme maalareiden työtehtäviin Ari Arosen ja Risto Heikkisen työpisteellä. Siellä toteutui pintakäsittelyalan perustutkinnosta rakennusten korjausmaalaus. Topparoikka tekee maalaustöitä eri työkohteissa mm. porraskäytävissä, toimistoissa ja yleisissä tiloissa.

Laitoshuollossa vierailin lehtori Mervi Rantasen kanssa ja tapasimme Sari-Johanna Hirviniemen, joka kertoi meille laitoshuollon ja pesulan työtehtävistä. Opinnollistamme ainakin ylläpitosiivouksen- ja perussiivouksen- sekä vaatteiden ja tekstiilien huollon tutkinnon osat toimitilahuoltajien perustutkinnosta. Toimitilapalveluidenkin työtehtäviä löytyy jonkin verran.

Valoisin terkuin Marjut

Tämä kaveri tuli mukanani Vantaan Valon puodista. Nerokas keksintö - ovistoppari!

Ei kommentteja: