lauantai 25. toukokuuta 2019

Hävikistä tutkintoon loppusuoralla

Ravintola Loop on toiminut Hävikistä tutkintoon-hankkeen oppimisympäristönä (2018-2019). Hankkeen osallistujat ovat työskennelleet ravintola-alan työtehtävissä ja saavuttaneet osaamista ravintola- ja catering-alalla. Tutkinnon osat, joissa osaamista on saavutettu, ovat ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp ja annosruokien valmistus 25 osp. 

Hankkeen aikana on suoritettu näyttöjä, hankittu osaamista osaamistodistusta tai hygieniapassia varten. Samoin on kertynyt ympäristöosaamista ja kokemusta hävikin käsittelystä sekä kiertotaloudesta. Työelämätaitojen opettelu on myös ollut tärkeässä roolissa. Hankkeen osallistujat ovat olleet vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, maahanmuuttajia sekä Ammattiopisto Liven opiskelijoita, joilla opinnot ovat vaarassa keskeytyä.

Ravintola Loop on ollut osallistujille mieleinen oppimisympäristö. Kiitosta on saanut myös Loopin rento ilmapiiri ja osallistujat ovat viihtyneet työpaikalla erittäin hyvin. Loop sijaitsee entisen Lapinlahden sairaalan alueella, rakennuksessa joka toimi mielisairaalana. Miljöö Hietaniemen hautausmaan vieressä on kerrassaan upea, alueelta löytyy myös taidetta ja käsityöläisten töitä sekä Lähteen kahvila.

Opettajana tämä hanke on ollut minulle loistava tilaisuus tiivistää yhteistyötä työpaikan kanssa ja kehittää työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Opinto-ohjaaja Sirpa Komsi on ollut hankkeeseen osallistujien käytettävissä ura- ja jatkosuunnitelmia varten. Ravintola Loopin uusi toiminnanjohtaja Mirka Korkia-aho aloitti keväällä 2019 ja on päässyt hankkeeseen hienosti lennosta mukaan. Keittiötä luotsaa keittiömestari Aleksi ja työpaikkaohjaajana on toiminut koko hankkeen ajan kokki Vilma. Kiitokset Loopin väelle jo tässä vaiheessa! Hanke loppuu elokuussa 2019, mutta yhteistyö jatkuu.

Aurinkoisin terveisin,

Marjut
Hankkeen osallistujat Tufan, Sharare ja Laila (keskellä toiminnanjohtaja Mirka)

Ravintola Loopin toiminnanjohtaja Mirka, opettaja Marjut ja keittiömestari Aleksi

Lapinlahden sairaalan alue


Ei kommentteja: