tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kustaankartano

Tänään (4.3.2014) käynnisteltiin opinnollistamista Helsingin kaupungin Kustaankartanon monipuolisessa palvelukeskuksessa. Mukanani oli kiinteistöpalveluiden opettaja Jari Rekonen ja projektisuunnittelija Mika Veijalainen. Meidät otti vastaan työnjohtaja Harri Hotti. Ammattilaiset Harri ja Jari löysivät heti yhteisen sävelen ja hyvin pian huomasimme, ettei opetussuunnitelman sisältö ole kovin kaukana palvelukeskuksen arjesta. Tarkastelimme siis kiinteistöpalveluiden perustutkintoa.

Parhaiten toteutui Kustaankartanossa rakennustekniset korjaustyöt 10 ov, joissa opinnollistaminen onnistuu kokonaan ilman erityisjärjestelyitä. Kaikki tutkintovaatimukset löytyivät työpaikalta. Kiinteistön yleishoito ja valvonta 20 ov toteutui myös melko hyvin, mutta ei täysin. Pienin järjestelyin tutkinnonosa voisi olla mahdollista suorittaa työpaikalla. Työympäristönä Kustaankartano on monipuolinen ja opinnollistettavaa on paljonkin, mutta on järkevää aloittaa näistä kahdesta tutkinnonosasta, joissa se onnistuu luontevasti ilman suuria lisäponnisteluja.

Kävimme keskustellen läpi arviointia ja mitä T1-tason osaaminen vaatii. Muutaman asiakirjan Jari kehotti etsimään; Joka miehen sähkötyöopas ja Leikkivälineiden turvallisuusopas, niistä löytyy tarkemmat ohjeet, opetussuunnitelman viittaamiin jokamiehen sähkötöihin ja leikkivälineiden huoltamiseen. Työympäristössä on tehty turvallisuusselvitys. Palmia hoitaa alueella vaativampia kiinteistönhoidon tehtäviä. Muutamia käytännön asioita voisi ehkä sopia Palmian kanssa, jos kiinteistön yleishoito ja valvonta 20 ov, halutaan suorittaa työpaikalla. Kaikenkaikkiaan käynnistä jäi mukava fiilis, opinnollistaminen lähtee varmasti hyvin käyntiin. 

Terkuin Marjut


Ei kommentteja: